Beleggen via een private bank

Beleggen kunt u laten doen door professionals. Dan kiest u voor vermogensbeheer. Beleggers die beschikken over een groter vermogen, kunnen kiezen voor een nog uitgebreidere dienstverlening bij een private bank. Er zijn in Nederland diverse partijen die private banking aanbieden. Zie hiervoor het onafhankelijke overzicht met alle private banks in Nederland die vergeleken kunnen worden op onder meer kosten, beleggingsbeleid en rendement. Welke u de beste keuze vindt hangt uiteraard helemaal af van uw wensen en mogelijkheden. Bovendien is het vaak een zaak van een relatie die moet groeien. Vergelijken kan u helpen om de eerste stap te zetten. 

Private banken verlenen een breder pakket aan diensten dan een gewone vermogensbeheerder. Zo bieden zij een totaaloplossing aan hun welgestelde klanten. Want hoe groter het vermogen, hoe groter de behoefte aan individueel vermogensbeheer. Eigenlijk is private banking de oorsprong van het bankieren. De eerste banken waren gericht op de persoonlijke dienstverlening aan vermogende families. 

Beleggen via een private banker heeft duidelijk meerwaarde ten opzichte van gewoon vermogensbeheer. U hebt als klant contact met een vaste persoonlijke bankier. Deze overziet uw persoonlijke situatie en belegt passend bij uw wensen en doelstellingen. Dit alles doet hij in nauw contact met u als belegger. Een private banker is iemand die maatwerk levert. Vaak kunnen de private banken veel meer financiële diensten aanbieden, waardoor zij u met uw vermogen zoveel mogelijk ontzorgen.

Om voor deze dienstverlening in aanmerking te komen, dient men doorgaans over minimaal een half miljoen aan vrij belegbaar vermogen te beschikken. Natuurlijk liggen de kosten van private banking hoger dan bij beleggen via vermogensbeheer. Maar de extra dienstverlening en de persoonlijke begeleiding geven vaak de doorslag om voor een private bankier te kiezen.

Hieronder vindt u een selectie van enkele partijen die private banking in Nederland aanbieden.

ABN Amro MeesPierson 

ABN Amro MeesPierson is de private banking tak van grootbank ABN Amro. Het is een van de grootste private banken in Nederland. Beleggen bij ABN Amro MeesPierson is integraal onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten. Vanaf een vrij besteedbaar vermogen van vijfhonderd duizend euro kunt u terecht bij ABN Amro MeesPierson.

Bank ten Cate & Cie

Bank ten Cate & Cie is de enige bank in Nederland die nog eigendom is van een familie. De private bank stamt uit 1881. Alle diensten worden afgestemd op de individuele wensen van de klant. Hoewel Bank ten Cate een private bank is, vormt vermogensbeheer de kernactiviteit. Overige bankdiensten worden beperkt aangeboden.  Vanaf 1 miljoen euro biedt Bank ten Cate & Cie individueel vermogensbeheer aan.

ING Private Banking 

Klanten die over een vermogen van minimaal een half miljoen beschikken kunnen toegang krijgen tot de private banking faciliteiten van grootbank ING. Onder het label ING Private Banking biedt ING individuele beleggingsdiensten aan voor welgestelde klanten. 

InsingerGilissen 

InsingerGilissen is er voor vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en institutionele partijen. Zij  begeleidt haar cliënten bij het nemen van belangrijke vermogensbeslissingen. De kern van de dienstverlening van InsingerGilissen is beleggen. U kunt er terecht met een vrij belegbaar vermogen vanaf een miljoen euro.

Van Lanschot Kempen 

Van Lanschot Kempen is ook een private bank voor welgestelden. Deze bank heeft een hoogste onafhankelijke waardering van 5 sterren. Vanaf een half miljoen kunt u gebruik maken van de dienstverlening van Van Lanschot Private Banking, daarbij vormt beleggen een integraal onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten. Van Lanschot Kempen hanteert voor deze dienstverlening een minimuminleg van vijfhonderd duizend euro.

Gerelateerde berichten