Het flitsende begin van de cryptocurrency

Cryptocurrency bestaat al een hele tijd, maar het is pas relatief sinds kort dat het mainstream aandacht begint te krijgen. Mensen zijn nieuwsgierig naar cryptocurrency en hoe het werkt, maar velen begrijpen de geschiedenis erachter niet. In deze blogpost bespreken we de oorsprong en hoe het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Blijf op de hoogte voor meer achtergrondinformatie!

Wat zijn cryptocurrencies en hoe werkt het?

Cryptocurrency is een digitaal of virtueel activum dat ontworpen is om als ruilmiddel te werken en dat cryptografie gebruikt om zijn transacties te beveiligen en om de aanmaak van nieuwe eenheden van de munt te controleren. Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onder controle staan van overheden of financiële instellingen. De meeste cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain technologie, dat is een gedistribueerd grootboek dat alle transacties bijhoudt.

Transacties worden door netwerkknooppunten via cryptografie geverifieerd en vastgelegd in een openbaar verspreid grootboek dat een blockchain wordt genoemd. Bitcoinknooppunten gebruiken de blokketen om legitieme Bitcoin-transacties te onderscheiden van pogingen om reeds uitgegeven munten opnieuw uit te geven elders.

Bitcoin mining en blockchain in het kort

Bitcoin delven is het proces van verifiëren en toevoegen van transactierecords aan het openbare grootboek (bekend als de blockchain). Zogeheten miners worden voor hun werk beloond met bitcoin, wat helpt om nieuwe transacties te financieren en het netwerk veilig te houden. Het proces van delven helpt ook om het netwerk te decentraliseren, waardoor het bestand wordt tegen fraude en censuur.

Blockchain is de onderliggende technologie die bitcoin en andere cryptocurrencies aandrijft. Het is een gedistribueerde database die een veilige, transparante en fraudebestendige administratie mogelijk maakt. Blockchain heeft veel potentiële toepassingen buiten cryptocurrency, waaronder beheer van de toeleveringsketen, identiteitscontrole en stemmen.

Het begin

Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd in 2009 gecreëerd door een anonieme persoon of groep die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Nakamoto’s ware identiteit is nooit onthuld, maar men denkt dat hij/zij een Japanner is die momenteel in de Verenigde Staten woont. Bitcoins worden gemaakt als beloning voor een proces dat mijnbouw heet. Ze kunnen worden ingewisseld voor andere valuta, producten en diensten. In februari in 2014 stortte Mt. Gox, een Bitcoin-beurs in Tokio, in nadat er 850.000 Bitcoins waren verloren. Dit was de grootste Bitcoin-diefstal in de geschiedenis en zorgde ervoor dat de prijs van Bitcoins kelderde.

Afsluitend

Momenteel zijn er meer dan 12.000 verschillende cryptocurrencies met een totale marktwaarde van meer dan 2600 miljard euro! Wie weet waar cryptocurrency zich in de komende jaren, maar één ding is zeker, ze zijn hier om te blijven.

Bedankt voor het lezen en kom zeker terug voor meer posts over cryptocurrency!

Gerelateerde berichten